Strony internetowej nowekolory.pl

Szanując Twoje prawo do prywatności strona internetowa nowekolory.pl (dalej „strona”) dochowuje najwyższej staranności w celu należytej ochrony Twoich danych osobowych. Niniejsza polityka prywatności wyjaśnia, w jaki sposób oraz w jakim celu korzystamy z informacji, jak je gromadzimy i przechowujemy.

Korzystając ze strony internetowej pod adresem nowekolory.pl, wyrażasz zgodę na zasady i warunki opisane w niniejszej polityce prywatności.

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych ?

NOWE KOLORY Sp. z o.o.
ul. Niedźwiedzia 29B
02-737 Warszawa

Dane osobowe Usługobiorcy (Klienta) są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. (Dz.U. Nr 133, poz. 883 ze zm.) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

Jakie dane gromadzimy?

Jeśli korzystasz z naszego formularza kontaktowego gromadzimy jedynie Twój adres mailowy i nazwę Twojej strony internetowej. Podanie powyższych danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wymiany komunikacji.

Jeśli zapisujesz się do naszego newslettera lub forum dyskusyjnego gromadzimy jedynie Twój adres e-mail.

Nasza strona korzysta również z plików cookies, które nie stanowią danych osobowych. Dowiedz się więcej w dalszej części niniejszej Polityki prywatności dotyczącej plików cookies.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Twoje dane są przechowywane do chwili zakończenia naszej korespondencji

Jak wykorzystujemy zgromadzone dane?

Gromadzone przez nas informacje wykorzystujemy wyłącznie do celów, na które wyraziłeś zgodę, w tym, aby móc skontaktować się z Tobą drogą e-mailową lub telefonicznie.

Jakie są Twoje prawa w odniesieniu do przetwarzanych danych osobowych?

Masz prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo ich poprawiania, usuwania oraz prawo żądania zaprzestania lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych, prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez nas.

Komu przekazujemy Twoje dane i dlaczego?

Nikomu nie przekazujemy Twoich danych osobowych.

Bezpieczeństwo i poufność

Wykorzystujemy wszelkie techniczne i organizacyjne sposoby, by zapewnić bezpieczeństwo Twoim danym osobowym i chronić je przed przypadkowym lub celowym zniszczeniem, przypadkową utratą, modyfikacją, nieautoryzowanym ujawnieniem lub dostępem. Informacje są przechowywane i przetwarzane na serwerach o wysokim stopniu zabezpieczeń, z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymogi obowiązującego prawa.

Ujawnienie danych uprawnionym podmiotom

Wybrane informacje o Tobie mogą być ujawnione właściwym organom, bądź osobom trzecim, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji, w oparciu o odpowiednią podstawę prawną w zakresie, trybie i na warunkach określonych w obowiązujących  przepisach prawa.
Poza przypadkami wskazanymi powyżej, informacje o Tobie nie zostaną nigdy ujawnione żadnej osobie trzeciej, bez Twojej wyraźnej zgody.

Zmiany w polityce prywatności

Oferta, technologie, standardy, wymogi prawne i wymagania związane z prowadzeniem działalności w Internecie ulegają nieustającym zmianom. Z tego względu nasza Strona może wprowadzać w przyszłości modyfikacje w niniejszej Polityce Prywatności, o czym zostaniesz poinformowany. Korzystanie ze Strony po wejściu w życie zmian oznacza ich akceptację.

Nasze dane kontaktowe

NOWE KOLORY Sp. z o.o.
ul. Niedźwiedzia 29B
02-737 Warszawa

tel. 696 090 044
e-mail: tomasz@nowekolory.pl

Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych

Michał Piątkowski
e-mail: gdpr@nowekolory.pl

Pliki Cookies

Niniejsza polityka w sprawie plików cookies stanowi integralną część Polityki Prywatności Strony.

Pliki cookies są niewielkimi plikami tekstowymi, które są przechowywane przez Twoją przeglądarkę. Zawierają zbiory informacji, które są zapisywane na Twoim komputerze, kiedy odwiedzasz Stronę. Następnie, podczas każdej kolejnej wizyty są wysyłane z powrotem do Strony, z którego zostały pobrane lub do innego, który rozpoznaje dany plik cookie.

Pliki cookies są użyteczne, ponieważ umożliwiają witrynie rozpoznanie urządzenia użytkownika przy ponownej wizycie na Stronie. Chcemy wiedzieć, które kategorie odwiedzasz częściej niż pozostałe, dzięki czemu możemy pracować nad tym, aby nasza oferta i sposób jej przedstawiania doskonale odpowiadały Twoim oczekiwaniom. To Ty dajesz nam wiedzę o tym, w jakim kierunku powinniśmy się rozwijać i jakie są Twoje wymagania.

Pliki cookies w żaden sposób nie niszczą, ani nie uszkadzają systemu w Twoim komputerze, zapisanych plików, ani też celowo nie wpływają niekorzystnie na jego wydajność lub funkcjonalność. Identyfikacja odbywa się bezosobowo, bezimiennie i są to jedynie dane, dotyczące sposobu i formy korzystania ze Strony.

Dlaczego wykorzystujemy pliki cookies

W ramach Strony pliki cookies są wykorzystywane w celu:

1) świadczenia usług;

2) dostosowania zawartości Strony do Twoich preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać Twoje urządzenie i odpowiednio wyświetlić Stronę, dostosowany do Twoich indywidualnych potrzeb;

3) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze Strony, co umożliwia ulepszanie jego struktury i zawartości;

4) prezentacji reklam w sposób dopasowany do Twoich wyjątkowych potrzeb i zainteresowań oraz Twojego miejsca zamieszkania;

5) zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności Strony.

Rodzaje wykorzystywanych plików cookies

W ramach Strony stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:

1) sesyjne – są to pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu końcowym do czasu wylogowania, opuszczenia Strony lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej); oraz

2) stałe –  są to pliki przechowywane są w Twoim urządzeniu końcowym przez czas określony w parametrach tych plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Ciebie.

Ze względu na cel w ramach Strony stosujemy następujące rodzaje plików cookies:

1) wymagane pliki cookies – są to pliki niezbędne dla sprawnego poruszania się po Stronie i korzystania z wszystkich funkcji Strony. Zgoda użytkownika na korzystanie przez nas z tych plików cookies nie jest wymagana;

2) pliki cookies wydajności – zbierają informacje na temat sposobu korzystania ze Strony przez użytkownika, m.in. najczęściej odwiedzanych stron oraz komunikatów o wystąpieniu błędów. Nie zbierają informacji identyfikujących użytkowników. Ich celem jest poprawa działania Strony;

3) pliki cookies funkcjonalności – pliki te pozwalają witrynie zapamiętać wybory, jakich (o ile w ogóle) dokonuje użytkownik (nazwa użytkownika, język lub region) i dostarczyć funkcje dostosowane do indywidualnych potrzeb (o ile takie funkcje są dostępne). Na przykład, witryna może posłużyć do zapamiętywania zmian rozmiaru tekstu, czcionki i innych zindywidualizowanych elementów strony internetowej. Informacje zbierane w takich plikach są anonimowe i nie śledzą aktywności użytkowników na innych witrynach;

4) pliki cookies reklamowe – pomagają w dostarczaniu reklam odpowiadających zainteresowaniom użytkownika. Mogą zbierać informacje o zwyczajach korzystania z przeglądarek i dostosować treść reklamy do zainteresowań użytkownika;

5) pliki cookies statystyczne – służące do zliczania statystyk dotyczących Strony.

Informujemy, że oprócz własnych plików cookies wykorzystujemy również pliki cookies zewnętrzne zamieszczane przez naszych partnerów za pośrednictwem Strony, w szczególności dla potrzeb reklamowych i statystycznych.

Pliki cookies zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym za pośrednictwem Strony mogą być wykorzystywane również przez naszych partnerów.

Zarządzanie plikami cookies

Twoja przeglądarka internetowa domyślnie może być skonfigurowana do akceptowania wszystkich plików cookies. Możesz jednak samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do Twojego urządzenia końcowego.

Zmiany ustawień, o których mowa, możesz dokonać za pomocą ustawień Twojej przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu na Twoim urządzeniu końcowym.

Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Niedokonanie zmian oznacza, że pliki cookies mogą być zamieszczane i przechowywane w Twoim urządzeniu końcowym, a tym samym, że będziemy przechowywać pliki cookies w Twoim urządzeniu końcowym i uzyskiwać dostęp do tych plików.

Ponadto, w każdej chwili możesz usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używasz.

Pamiętaj, że ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w ramach naszej witryny internetowej.

Cookies zewnętrzne

Za pośrednictwem naszego Strony mogą być również wykorzystywane pliki cookies naszych partnerów zewnętrznych (dalej „Cookies zewnętrzne”).

Możemy wykorzystywać Cookies Zewnętrzne w następujących celach:

    • prezentowania treści multimedialnych na Stronie, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego (np. http://www.youtube.com, http://www.vimeo.com etc.)
    • zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych (np. Google Analytics, Google AdWords etc.)
    • wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisów społecznościowych (np. http://www.facebook.com, http://www.plus.google.com etc.)
    • inne (realizacja e-płatności, wysyłka mailingu etc.)

Więcej o cookies

Więcej informacji na temat plików cookies można znaleźć w sekcji „Pomoc” Twojej przeglądarki internetowej.